Friday, June 13, 2008

Gjør deg klar for Coldplay i Oslo Spektrum.



Fredag 19. september 2008 kl. 19.30 fyller Coldplay Oslo Spektrum for tredje gang. Forrige konsert i Oslo høstet terningkast 6 hos Nettavisen, og 5 i Aftenposten. Gå ikke glipp av kjente topphits fra et av verdens største og mest betydningsfulle band denne høsten. Salgsstart på billettene er 2. juni, kl. 09.00. Vær rask! Maks 6 bill. pr. kunde.

Kritikerroste Coldplay
Coldplay ble dannet i London i 1997 av Chris Martin, Jonny Buckland, Guy Berryman og Will Champion. I 2000 ble deres første plate, Parachutes, lansert til kritikeres store glede. Albumet gikk rett inn på 1.plass i Storbritannia, en plass som ble bevart i hele 33 uker. Etter den forrykede debuten har det kun gått én vei for Coldplay – oppover. Deres tredje album, X&Y, som kom i 2005 gav kritikerne nok en gang gåsehud, og ble liggende på VG lista her hjemme i 42 uker. De har solgt over 30 millioner album på verdensbasis, og er et av de svært få britiske band som har klart å slå stort igjennom i USA.

Viva la vida
Til tross for at det har vært relativt stille rundt den omstridte gruppen siden X&Y i 2005, betyr ikke det at Coldplay har ligget på latsiden. De har siden desember i 2006, i samarbeid med produsent Brian Eno, jobbet med sitt fjerde studioalbum. Albumet har fått navnet Viva la Vida or Death and all his Friends, utgivelsesdato i Norge 12. juni 2008. Albumets første singel, ”Violet Hill”, ble gjort tilgjengelig for gratis nedlastning til fans verden over 29. April. Etter to uker var den lastet ned over 2 millioner ganger. I Norge gikk singelen rett inn på 5. plass på VG lista i sin første uke.

Mektige Martin
Vokalist Chris Martin’s stemme har vært en gullgruve siden gjennombruddet i 2000, og han har samarbeidet med en rekke andre artister ved siden av Coldplay. Nelly Furtado, Jay-Z og Kanye West er noen av dem. Det er allikevel Coldplay som holder på hjertet hans, og sanger som ”Clocks”, ”Yellow”, ”In my Place”, ”Fix you” og ”Speed of Sound” har plantet seg til menneskehjerter verden over. Nå er det altså ”Purple Hill”, og den nyeste singelen ”Viva La Vida” som topper hitlistene - to sanger som kommer til å ligge på alles iPod’er denne sommeren. Ikke la sjansen gå fra dere til å se dette melankolske og sjarmerende bandet på scenen i september.

Billetter
Billettsalget starter mandat 2. juni, kl. 09.00. Vær tidlig ute da det forventes stor pågang. Det kan lønne seg å møte opp i god tid før salgsstart på Oslo Spektrums Billettkontor.
Pris (se salkar):
Sitte: 515,-
Sitte/stå: 475,-
Bestill billetter her:
http://www.oslospektrum.no/
tlf: 815 11 211
http://www.billettservice.no/
tlf: 815 33 133
http://www.livenation.no/

Ansvarlig arrangør: Live Nation

0 Kommentarer:

Post a Comment

<< Home