Saturday, May 24, 2008

Suksess for Def Leppard, men . . . . .



Det er ingen tvil: Konserten med Def Leppard og The Empty Bottles på Fredriksten Festning fredag 23. mai ble en KJEMPESUKSESS.

Med rundt 6.000 entusiastiske publikummere og topp lyd hadde bandet publikum i sin hule hånd fra første sekund. Her var det virkelig snakk om trøkk. Bedre skal det vanskelig gjøres. Flott show og bra lyssetting gjorde også sitt til at det ble en suksess.

Geir Andersen skal ha stor takk for dette arrangementet. Det står det respekt av og det er vel ikke så mange som ville ta den økonomiske sjansen dette er. Bare å rigge scene og lyd må ha kostet en formue, men så ble det som sagt virkelig bra.

Men alt var ikke bra med arrangementet og det er ikke Geir Andersens skyld, så det er helt klart.

Før det første stilte ikke Raga Rockers opp, selv om de stod på plakatene. I følge Halden Arbeiderblad sier Geir at man rett og slett ikke klarte å bli enige om betingelsene. I og med at Raga Rockers stod på plakaten skulle vel dette være klart. Det skulle vel ikke tilfeldigvis være slik at bandets "raider",
som er en liste over ting bandet forlanger, f.eks. spesiell drikke og andre saker, var blitt så umulig at det ikke lot seg gjenomføre. Hvis så er tilfelle bør Raga Rockers stikke finger'n i jorda og oppdage virkeligheten. Hvem tror de at de er? Vi bare lurer???

I HA var det også gitt beskjed om at det ikke var anledning til å ta med seg flasker, paraplyer og campingstoler. Videokameraer og fotoapparater var heller ikke tillatt.

Det gikk da ganske fint å ta med seg stoler på konserten til Willy Nelson. Hallo! Hvor dum går det an å bli? I følge informerte kilder var det "managementet" til gruppen som hadde bestemt dette. Vi har ingen problemer med å akseptere at det er de som bestemmer og så får de finne seg i at noen er helt uenig i dette. Det er så dumt at det nesten er til å le seg ihjel av. Ha! Ha!

Det samme var tilfelle med video- og fotoapparater, mens man kunne ta med seg mobiltelefon. Hallo igjen! Lever ikke dette "managementet" i 2008? Vet de ikke at dagens mobiltelefoner har både video- og fotomuligeheter med forholdsvis høy kvalitet? Vi så mange som hadde smuglet inn skikkelige digitalkameraer og var fullt opptatt med å både filme og fotografere. Det gledet vårt hjerte på det sterkeste og vi håper at det siste bare fortsetter. Det fleste "managementer" er nærmest paranoide når det det gjelder filming og fotografering, så derfor er det herlig at noen gjør dette.

Og til sist skal vi selvfølgelig ikke glemme bandet som åpnet konserten:




Nemlig Haldenveteranene EMPTY BOTTLES. Vi syntes det var flott gjort av Geir å bruke bandet i forbindelse med dette arrangementet. Det viser igjen at Geir ønsker å profilere Haldens musikkliv. Empty kom fra det med æren i behold, ingen tvil om det.

Noe er man imidlertid dessverre ikke helt herre over selv, og til dette hører lydbildet, som desverre var langt fra godt i første halvdel av deres opptreden. Det tok seg imidlertid betraktelig opp etter hvert.

Etter det vi har kunnet bringe på det rene var det tekniske problemer som var årsaken i første rekke.
- Det ble som vi hadde fryktet, men ikke håpet, sier et av medlemmene i en samtale med Popkjelleren.

For egen del kan vi tilføye at spiller man gitarbasert rock bør man la gitaren dominere lydbildet og ikke bass og trommer. Til tider var det nesten umulig å høre når Tor spilte solo. Det får bare lydmannen ta på sin kappe. Sangen var det ingen ting å si på, her tro Morten virkelig til.

Alt i alt kan Empty si seg fornøyd til tross for det noe "rufsete" lydbildet, som de dessverre ikke var herre over selv. Det viktigste var vel at de fikk eksponert seg og sin musikk for mange tusen mennesker.

Og til sist igjen: Takk for arrangementet Geir, selv om noe av det ikke falt helt i vår smak. Det musikalske var imidlertid helt topp. Og det er vel det viktigste.

0 Kommentarer:

Post a Comment

<< Home