Sunday, May 13, 2007

Nostalgimässan i Ed

Ann-Louise satsar på ny modevisning med 50-60 talskläder.

DALS-ED
Fräcka kläder från 1950- och 60 talen kommer även i år att visas vid Nostalgimässan i Ed den 19 maj. Nio mannekänger från Ed med omnejd kommer att visa ett femtiotal snygga kreationer. Dessutom utlovas en trevlig överraskning på catwalken.

Visst minns ni som var där i fjol stämningen vid förra årets mannekänguppvisning. Luften var så tjock av nostalgi att den gick att skära med täljkniv och applåderna dånade när tjejerna klädda i strandkläder, klänningar och kappor med tillbehör från femtiotalet visade upp sig. Förra året blev det rena folkstormen till Stallbacken och alla kom inte in. I år kommer arrangörerna att under dagen sälja biljetter till mannekänguppvisningen, så att den som har en biljett också garanteras plats.

Mycket nytt
-Vi har några godbitar kvar sedan i fjol, men det mesta är nya femtio- och sextiotalskläder, som vi inte visats förr, säger Ann-Lousie Eriksson, som äger större delen av kläderna. Några modeller har hon också fått låna in.

Att klädkontot kunde gräva minst lika djupa hål i hushållskassan som det gör idag är ett par skipants i schantungelasta, som en av mannekängerna har på sig, exempel på. De kostade 1961 100 kronor på Ferdinand Lundqvist i Göteborg. Omräknat efter dagens löner skulle det betinga ett pris av cirka tvåtusen kronor. Eller vad sägs om att nylonstrumporna kostade åtta-nio kronor 1958. Det motsvarar cirka 240 kronor idag och så gick de kanske sönder första kvällen, för det fanns gott om tjejer med klackjärn på dansgolvet.

Ann-Louise Eriksson och Ingrid Nilsson har huvudansvaret för evenemanget. Det ligger mycket jobb bakom en sådan här mannekänguppvisning och Eva Johansson och Gunvor Bohlin hjälper också till med bland annat klädbyten, smink och håruppsättningar. Kavalkaden av kläder kommer att, som brukligt vid de större mannekänguppvisningarna, avslutas med ett brudpar och hela mannekänguppvisningen kringgärdas av häftig musik vald för att passa de olika klädstilarna. Konferencier är Ingvar Johannesson.

Gunnel Zackariasson

0 Kommentarer:

Post a Comment

<< Home