Sunday, April 29, 2007

Nostalgimässa i Ed med The Boppers


Rocklegenderna The Boppers rockar loss i Ed.

Dals-Eds Nostalgiförening, som bildats av ett gäng entusiaster, arrangerade i fjol för första gången en Nostalgimässa med massor av aktiviteter. Mässan blev en succé med tre- till fyra tusen besökare. Redan dagen efter bestämde arrangörerna att detta ska bli ett årligt återkommande evenemang. Nu är man mitt uppe i förberedelserna för Nostalgimässan 2007, som går av stapeln den 19 maj. Och i år har man verkligen ett ess i rockärmen. Rocklegenderna The Boppers kommer till Ed och släpper loss på lördagskvällen. De släpper ett nytt album i slutet av april och är ute på turné för att lansera detta. Det också blir dans till tre lokala band.

Mässan inleds redan på fredagskvällen med att Svea Bio visar en film med anknytning till femtiotalet. På lördagen blir det bilutställning med allt ifrån USA bilar till Volvo PV. I anslutning till utställningen utses mässans snyggaste bil. Utställningar och försäljning av femtiotalsprylar med mera blir det både ute och inne i skolans gamla gymnastiksal. En auktion med ”50-talsfynd” för den som är intresserad av gamla grejor blir det också.
Inne på Stallbacken finns utställningen ”Femtiotalsliv” som innehåller både prylar och musik från det glada 50-talet.

50-talsmode till Rock’n Rollmusik vid nostalgimässan.

Förra årets modevisning med kläder från femtio-sextiotal är självskriven efter förra årets succé. -Efter förra årets publiksuccé har vi bestämt oss för att göra en ännu bättre modevisning berättar Ann-Louise Eriksson som äger samlingen av alla 50-talskläder. De kläder som visas bärs upp av lokala mannekänger. Hela modevisningen genomförs till tidsenlig musik. I år ryktas det om att man kanske också får se ett brudpar på catwalken…
Just nu pågår arbetet med att välja ut kläder och musik.

På lördagskvällen avslutas evenemanget med dans och uppträdanden i Bollhallen. Bokning och försäljning av biljetter till detta evenemang pågår för fullt.
-Vi är mycket nöjda med att få hit rocklegenderna The Boppers säger Ingvar Johannesson, som är evenemangsfixare i Ed, och som hjälper Nostalgiföreningen med att ro evenemanget i hamn. Nostalgimässan var bra redan i fjol. I år har Dals-Eds Nostalgiförening höjt ribban, och med de planer som nu finns kommer den att bli superbra.



0 Kommentarer:

Post a Comment

<< Home