Sunday, September 9, 2012

The Cliftones spilte med Shadowslegende på ShadowDania

Av Biørn Arnesen

Gutta i The Cliftones fikk oppfylt en av sine drømmer denne helgen, da de fikk besøk av Shadowslegenden Brian ”Licorice” Locking (73) på scenen.

Licorice som tok over bassen etter Jet Harris og spilte bass i The Shadows fra 1962 til 1964, fremførte både Foot Tapper og Atlantis med bandet.

The Cliftones består av Rune Moe på gitar, Thomas Martinsen på bass, Fredrik Martinsen på gitar og Øivind Karlsen på slagverk.

ShadowDania arrangeres i Nyborg på Fyn i Danmark den første helgen i september hvert år, og i år var The Cliftones invitert som representanter for det norske shadowsmiljøet.

De hadde også æren av å åpne lørdagens festivalkonsert, og med sin stilige sceneopptreden satte de standarden fra første låt. Hvert band hadde en time til rådighet og etter litt over halvgått løp entret Shadowslegenden scenen til øredøvende jubel fra det tallrike publikumet. Brian ”Licorice” Locking har medvirket i Cliff og Shadowsfilmen ”Summer Holiday” og spiller bass på hitlåter som Dance On, Foot Tapper og Atlantis. Hans signaturlåt er for øvrig munnspillnummeret ”Dakota” fra Shadowsalbumet ”Out of The Shadows” fra 1962.

Svenske ”Midnight” med Salle Sahlin på sologitar var neste band på programmet. Bandet kommer fra Skåne og består i tillegg til nevnte Salle Sahlin av Ulf Lindemark på rytmegitar, Thommy Andersson på bass, Lars Lundberg på trommer og Christer Nimtoft på vokal og ukulele. Jessica, Valencia, The Sound of Silence, Every little thing, The Stranger og Kon Tiki var blant instrumentallåtene de fremførte. Med vokalist Christer Nimtoft i spissen, fikk vi høre både We say yeah, The Young Ones, Searchers-medley og en glimrende versjon av Over the rainbow/What a Wonderful World med Christer i storslag på ukulelen. Det ble også knyttet solide vennskapsbånd mellom gutta i Midnight og Cliftones denne helgen.

Kanskje dukker ”Midnight” opp på en Østfoldscene en gang i fremtiden og The Cliftones på en scene i Skåne, ja, time will show.

Øvrige band på den danske shadowsfestivalen ShadowDania var trioen ”Flingel Bunt” med den danske gitarvirtuosen Ove Nielsen i spissen, femmannsbandet ”Roll the Sixties” som spilte og sang låter fra det glade 50, 60 og 70-tallet, samt ”Indra & Move it” fra Sveits som også fikk æren av å avlsutte festivalen. I tillegg hadde Brian ”Licorice” Locking sin egen avdeling der han både trakterte akustisk gitar, sang Louis Armstronglåter og avsluttett det hele med en herlig rekke munnspillnummer. Takk til arrangørene for en flott festival.

Se mer på nedenstående linker:

FOOT TAPPER:

http://www.youtube.com/watch?v=fYAMvWADr5I

ATLANTIS:

http://www.youtube.com/watch?v=KAJpn1KNE48








0 Kommentarer:

Post a Comment

<< Home