Thursday, October 28, 2010

Flyktningenhjelpen













Søndag 24. oktober var det duket for konsert i forbindelse med TV-aksjonen for å hjelpe flyktninger.

En nesten fullsatt Brygga Kultursal tok i mot Eva Sømner og Ine Kvitnes da disse ønsket velkommen.
Det var Henning Kvitnes som dro i gang, og det gjorde han sikkert til alles tilfredshet. Det er ikke mye å utsette på Henning hverken musikalsk eller verbalt
Så var det to sanger sammen med datteren Sanne, også dette helt topp.
En flyktning som har etablert seg i Halden er Safia Abdi fra Somalia, som var et fyrverkeri på scenen.
Halden Storband var husvabs under konserten og hadde selvfølgelig sin egen avdeling.
Etter pausen åpnet Berg Barnekorn under ledelsen av Michael Servant, før Morten Milde tro til med to sanger av John Lennon.
En takk til publikum og de deltagende i aksjonen ble gitt av Fylkesaksjonsledelsen ved fylkesordfører Ole Håbeth.
Ordfører Per Kristian Dahl ga 30.000 kroner på vegne av kommunen, Frivillighetssentralens kaffe og kakesalg innebragte over 5.000 kroner og i tillegg kom det inn 40.500 kroner i billettinntekter, altså tilsammen rundt 90.500 kroner. Deretter spilte Halden Storband en flott versjon an Duke Ellingtons "Caravan", før rockekongen Tor Brynildsen, dro i gang med en svingende versjon av "Fly me to the moon" og en rolig "What a Wonderful World". Det var artig å se Tor i en ny setting som jazzsanger, elegant kledd i smoking. Vi håper det ikke blir siste gang Tor og Halden Stoprband opptrere sammen. Dette vil vi ha mere av.
Som avslutning sang alle de medvirkende "Let it Be" til stående applaus.
Som en avslutningskommentar er det bare å si at dette er noe vi håper blir en årlig foreteelse i Brygga Kultursalj og selv om det var et godt besøkt arrangement, var det plass til flere. Det bør det bli neste år. Jeg gleder meg allerede og kan anbefale det på det sterkeste.

0 Kommentarer:

Post a Comment

<< Home