Saturday, March 20, 2010

The Cliftones tilbake igjen


The Cliftones var på 60-tallet, sammen med The Dynamites fra Sarpsborg to av de virklig store gruppe fra henholdsvis Fredrikstad og Sarpsborg. Begge disse gruppene var også kjempepopulære i Halden. The Cliftones hadde nok mere tilknytning til Halden en Dynamites, for Cliftones samarbeidet i flere år sammen med Tor Brynildsen.
Med forskjellige besetninger holdt Cliftones det gående frem til 1985, men hele tiden var var grunnleggeren og den musikalske hjernen Øystein Vetle Martinsen med. Øystein spilte også en periode med Oslo-gruppen Beatnicks. Det sier ikke så lite om hans musikalske kvalifikasjoner. Svein Finjarn slapp ikke hvem som helst til i denne gruppen. Men nok om historien.
Øystein døde så alt for tidlig 3. juli i fjor. Nå er imidlertid gruppen revitalisert og klar for norske scener igjen. Naturlig nok ikke med noen av de gamle medlemmene. Det som er litt spesielt med "nye" Cliftones er at det er de to sønnene til Øystein som har revitalisert gruppen. Thomas (32) og Fredrik (36), har fått med drammenseren Rune Moe på sologitar og sarpingen Øivind Karlsen på trommer. - Det blir Shadow-musikk for alle penga, lover de.
Vi har foreløpig ikke fått fatt i noen bilder av gruppa, men kan love våre lesere det så snart de er klare. Gruppa har også laget et inforskriv til eventuelle arrangører som du kan lese teksten på her og også se layouten. Dessuten bringer vi et bilde av det originale Cliftones.
THE CLIFTONES
Trenger du et arrangement utenom det vanlige?
Trenger du et band det swinger av? Musikk man kan danse til? Musikk som fenger alle aldre? The Cliftones spiller kjente og ukjente instrumentakklassikere av The Shadows, i riktig antrekk og med riktige dansetrinn. The Shadows....? Det var de som spilte Apache, Wonderful land, Foot Tapper m.fl. De var ogsp Cliff Richards faste backingband på 60-tallet.
Husker du Fredrikstad-bandet The Cliftones?
De startet som The Rebel Rousers i 1961. Ganske snart skiftet de navn til Cliftons, som etter hvert ble til The Cliftones.
Originalbesetningen bestod av Øystein Vetle Martinsen (bass), Jan Åge Larsen (gitar), Tore Erikstad (gitar) og Øyvind "Don" Svendsen (trommer). Gjennom årene var det noe ulik besetninger, og bandet holdt det gående frem til juni 1985.
Høsten 2009 ønsket sønnene til Øystein Vetle, Thomas og Fredrik, å børste støvet av både bandnavn og musikken, men med The Shadows som absolutt hovedtema og tribute. Med seg på laget har de en ung shadowsentusiast fra Drammen, Rune Moe (spiller i The Saunters, The Diamonds og Tasty) og rutinerte Øivind Karlsen fra Sarpsborg, lokalkjent som batterist fra blant annet bluesbandet Bluemixx. Dette skriv er "tidligfaseinfo", så foreløpig har vi ikke pressebilde, webside eller lyd- og videodemo.
The Cliftones ønsker å pleie kjærligheten til The Shadows og det tidlige 60-tallet, både når det gjelder musikkvalitet, dansetrinn og antrekk. Gjør dere klare for fire dresskledde gutter og røde Stratocastere med korrekt ekko.
Dette blir garantert show!
Fredrik Martinsen
Frendeveien 17
1708 Sarpsborg
tlf. 91 38 15 16
fredrik.martinsen@online.no

0 Kommentarer:

Post a Comment

<< Home