Monday, October 19, 2009

Pär Sörman til Halden


Vi har vært heldige og fått en avtale med Pär Sörman fra Sverige. Han kommer til Sentrum Scene fredag 23. oktober kl 20.00.
Han er bare her i Halden og i Kongsberg denne gangen, så det kan bli rift om plassene. Og hvem er denne mannen? Jo, man kan jo se på
http://www.sorman.nu/
spørre noen svenske visekjennere eller lese videre:
Pär Sörman er en av Nordens største visekunstnere. Han er spesielt kjent og etterspurt for sine Dan Andersontolkinger. Men hans Evert Taubetolkinger har også blitt noe man i Norden etterspør. Taubespelen har brukt ham flere ganger. Han har fått flere priser og stipender for sine fremføringer av Dan Anderson og Evert Taube.
Han akkompagnerer seg selv på Consertina, skjeer, munnspill og gitar.
Når man opplever hans sceniske energi og tilstedeværelse forstår man at han har arbeidet i mange år som skuespiller ved diverse teaterscener (og filmer) i Sverige. Han hoppet av fra teatertilværelsen for å arbeide som visesanger for 30 år siden. Flere plater har det blitt, men det er den sceniske fremføringen som er det unike og som alle trollbindes av.
Første gangen jeg arrangerte konsert med ham i Norge (i 1994) kom det 150 mennesker for å oppleve en Dan Andersonforestilling. Året etterpå ble lokalet sprengt fordi de ville se Pär Sörman.
Siden den gang har han hatt mange forestillinger i Norge. Men i høst blir det altså bare her i Halden (og i Kongsberg dagen etter), han er en av de med flest reisedager i året.
Det er flere som har tinget plass før vi har annonsert.
Kom og hør hvordan en viseforestilling kan gjøres!
MVH
Halden Viseklubb
Leo Leonhardsen

0 Kommentarer:

Post a Comment

<< Home