Sunday, August 10, 2008

Rockens Dag på Momarkedet onsdag 27. august



Skal man drive kynisk business på underholdning er en av de første læresetningene aldri å skjemme bort sitt publikum. Det bryr ikke Momarkedets underholdningssjef Steinar Haakenstad seg om i det hele tatt. Tvert imot har han iført seg de helt store spandérbuksene foran onsdagen i markedsuka, som skal stå som en feiring av rocken som musikkform.

En feiring som man sjelden har sett maken til på Momarkedet.

Sarpsborg- og Fredrikstad-bandet ”Flukt”, med ikke ukjente strafferettsadvokat Harald Otterstad som frontfigur, åpner buffeten med klassisk rock inspirert av 60- og 70-tallet. Yngre krefter med nyere toner fortsetter, når haldenserne i ”Crash!” entrer scenen etterpå.



For gutta i ”Flukt” blir dette det første møtet med Momarkedets enorme scene, mens ”Crash!”-besetningen har gode minner fra Mysen etter sine opptredener der for kun få år siden, da i kjølvannet av deres store suksess i Melodi Grand Prix-sammenheng.

Og det slutter ikke her. Tvert imot er dette bare begynnelsen på rocke-eventyret på Momarkedet denne kvelden.

”A Rock and Roll Adventure” er nemlig en av de store og omfangsrike postene på programmet. Showet er en veritabel reise gjennom hele rockens gullalder, hvor alle de største hits fra 60-tallet og frem til i dag. Låter fra band som Deep Purple, Led Zeppelin, AC/DC, Kiss og mange flere fremføres av det meget habile ensemblet, bestående av blant andre Eirikur Hauksson (Artch) og Bernt Jansen (Artch, Wig Wam).

”A Rock and Roll Adventure” var opprinnelig planlagt som en kortvarig ”greie” under Gleng-festivalen i 1992. Men i stedet for ”snipp, snapp, snute” har eventyret levd videre og stadig blitt revidert, og showet som nå slår ut i full blomst på Momarkedet er en fersk, femte versjon av det originale konseptet.


Finalen på rockens dag på Momarkedet blir ikke mindre spektakulær enn resten. Wig Wam-vokalist Åge Sten Nilsen har gjestet Momarkedet mange nok ganger de siste årene til å kunne kalles en sann markedsvenn, og underholdningssjef Haakenstad er panegyrisk når han omtaler ”Glam” sitt siste prosjekt: En hyldest til et av tidenes største band, ”Queen”, under den passende vignetten ”The Show Must go on”.

– Dette showet har i sommer blitt testet ut i fylkets sydlige regioner, og har høstet så vel store mengder lovord som oppmerksomhet, ikke minst gjennom smakebiter på TV2s ”Allsang på grensen”. Når det nå kommer hit til oss får det endelig den scenen det fortjener, og garantert også et entusiastisk publikum som kjenner sin besøkelsestid foran denne grandiose rockekvelden, sier en forventningsfull Steinar Haakenstad.

Skrevet av Tore Robert Klerud.

0 Kommentarer:

Post a Comment

<< Home