Tuesday, May 15, 2012

Østfoldtoner på Nordic Guitar Festival 2012



The Cliftones.

The Festival Boys.

Av Biørn Arnesen

Nordic Guitar Festival i Lerum ved Gøteborg ble arrangert for 11. gang denne helgen.

Tidligere het festivalen Spotnicksfestivalen, men byttet for tre år siden navn til Nordic Guitar Festival. Helgens festival hadde ni band på menyen og fra Norge og Østfold deltok både The Cliftones og The Festival Boys. Nå er det kanskje å dra det litt langt å kalle The Festival Boys for et Østfoldband, men sologitarist Leif Lågeide bor faktisk i Trøgstad og bør være kjent for Popkjellerens lesere fra bandet Dance On fra Askim.

På festivalen deltok band fra både Norge, Sverige, Danmark, Finland og Ungarn. I tillegg til The Cliftones og The Festival Boys fra Norge fikk vi høre Memory Lane fra Danmark, The Hundows fra Ungarn, The Sounds fra Finland og Rymdklang, Midnight, Goldfingers og The Ryders fra Sverige.

The Festival Boys åpnet showet med en håndfull instrumentaler, før vokalist Ralph Heitmann entret scenen i rosa jakke og hvite sko og rocket publikum i konsertstemning fra første tone. Her fikk vi høre kjente rockenummer som ”Forty days” og ”Johnny B. Goode”, pluss ”Cadillac” og en rocka versjon av ”Detroit City”.

The Cliftones gikk på scenen i prime time ved åttetiden og dro til fra start med Clifflåta ”We say yeah”. Gutta stilte i tidsriktige mørke dresser med hvit skjorte og svart sløyfe i tillegg til sine fiestarøde Fendergitarer. De vartet også opp med de berømte shadowsstegene, the shadows walk, og høstet stor applaus for sitt show.

Et av kveldens høydepunkter var trommis Øivind Karslens fem minutter lange trommesolo på ”Little B”.

Alt i alt en meget vellykket festival som frister til gjenbesøk i mai 2013. På årets festival hilste vi også på de glade haldenserne Nils Torgersen og Ulf Larsen som kjørte tur/retur Gøteborg denne flotte kvelden.

Klikk deg inn på linkene nedenfor og hør utdrag fra Festivalen:

Emne: The Cliftones - Shadoogie

http://www.youtube.com/watch?v=J3Rx8WSTRUo

Emne: The Festival Boys - Forty days

http://www.youtube.com/watch?v=efD_x3Eyp7o





0 Kommentarer:

Post a Comment

<< Home