Thursday, July 19, 2007

Bobby Bare i Oslo Konserthus 19. september kl. 20.00.



Countrylegenden tok Bergen med storm da han gjestet byen i fjor.

Nå kommer han til Oslo!Bobby Bare gjorde to konserter på Bergenfest 2006, begge solgte ut på kort tid, henholdsvis i Grieghallen og på Den Nationale Scene. Det ble to sterke konsertopplevelser med en artist som stod for et av de flotteste comeback både på plate og på scenen i 2005/2006.

Bobby Bare er simpelthen i en klasse for seg og vi ønsker Bobby velkommen tilbake til Norge der han gjør to konserter, den ene i Oslo Konserthus 19. september. Etterpå går turen videre til Berlin for å bli innlemmet i Tysklands Country Music Hall of Fame. Det blir Bobby Bare's eneste opptredener i Europa i 2007! Etter sterkt ønske fra sønnen Bobby Bare Jr. takket Bobby Sr. ja til å spille inn sin første plate på over 20 år.

Med hjelp fra sønnen og hans mangeårige kompis Mark Nevers (Lambchop) gikk de i studio for å spille inn noen av Bobbys "all time favorites". NRK's Tom Skjeklesæther var tidlig ute og lovpriste Bobby Bare's comeback som plateartist og dro sammenlikninger til Willie Nelsons klassiker "Stardust". Andre anmeldere har fremhevet den ultracoole rollen som veteranen klarte å fylle. Det var kanskje derfor Quentin Tarrentino har plukket ut åpningslåten "Are you Sincere" til filmen "Daltry Calhoun".

Mange av 60- og 70-tallets countrystjerner har kommet sterkt tilbake etter noen formsvake år på 80-tallet. Johnny Cash, Loretta Lynn, Merle Haggard og Waylon Jennings er bare noen av navnene som har gått styrket ut gjennom yngre artisters fokus på countrymusikken, samt egne geniale soloplater. I Norge var Bobby Bare stor stjerne allerede tidlig på 60-tallet.

Bare Jim Reeves hadde et større publikum. Dermed var det duket for tilnærmet kaos i Njårdhallen på midten av 60-tallet, da Gunnar Eide startet sin karriere som konsertimpressario. Både Bobby Bare og Jim Reeves stod på en norsk scene for aller første gang sammen med artister som Floyd Cramer, Anita Kerr¹s Singers, Chet Atkins og Skeeter Davies.

0 Kommentarer:

Post a Comment

<< Home